Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ons bedrijf

schapen geluidswal Wierdensestraat
Hoe en waarom Natura 2000
hommel in klaver juni 2017
Ruif aan de weg

Schapen Grazerij Bornerbroek
Schapen Grazerij Bornerbroek is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verschaffen van een duurzame  vorm van landschapsonderhoud en natuurbeheer. Dit wordt door ons gerealiseerd door de inzet van een kudde met Schoonebeeker heideschapen.

Onze activiteiten
Ons bedrijf is gericht om, op maat, begrazingsdiensten aan u aan te bieden.
Daarbij staat het beheer en de bescherming van flora en fauna bij ons hoog in het vaandel.
Ook willen we graag met onze begrazingsmethodieken een bijdrage leveren aan de terugkeer van nieuwe natuur. Hierbij kan worden gedacht aan verloren gewaande biotopen en natuur zoals opgenomen is in de Ecologische Hoofd Structuur.

Bijdragen aan noodzakelijke natuurherstelmaatregelen in Natura 2000-projecten door inzet van heideschapen en of koeien voor beheer met begrazing.

Onze kennis, uw wensen
Om ons werk op een deskundige manier uit te voeren, is kennis van flora en fauna en van de specifieke begrazingsgebieden noodzakelijk. Het opzetten van langjarige begrazingsprojecten moet op een vakkundige wijze tot stand komen. Uw visie en wensen samen met onze kennis en kunde moet leiden tot een succesvol begrazingsproject. Wij zijn dan ook gediplomeerd herder en hebben diverse vakgerelateerde cursussen gevolgd op het gebied van begrazingsbeheer. Door de tijd heen blijven we vinger aan de pols houden omtrent (natuur)ontwikkelingen en kennis die hierbij hoort.Thuisbasis
Onze thuisbasis en vertrekpunt is gelegen nabij het dorp Bornerbroek.

Wonend in het mooie buitengebied van dit actieve dorp voelen wij ons op onze plaats.
Rond Bornerbroek vind je anno 2018 niet alleen mooie levensvatbare boerenbedrijven maar ook de natuur-en waterweg "De Doorbraak" en het XL- Business-park.
Wij hebben met ons bedrijf gekozen voor de schapenhouderij/grazerij en de daaruit voortvloeiende verkoop van eerlijk en puur Schoonebeeker lamsvlees.(zie de website www.lamsvleesschapengrazerij.nl)


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu