Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vlees wol en overig

Activiteiten
logo SPN
Kunstjurk Wol AOC Kim Schuttenbeld

Heerlijkheid gehaald uit de natuur

Zeldzaam lekker èn lekker dichtbijVanuit onze Grazerij bieden wij u fijn natuurlijk lams- en schapenvlees aan. Kennis maken van onze streekproducten kan in de pop-up etalage te Almelo.

In deze tijdelijke pop-up winkel kon u tot 1 april 2018 kennis maken met lokale producenten van streekproducten uit Twente. Ook producten van onze lammeren zijn aanwezig.

Vanuit stichting de Proeftuinen is dhr. E. Van Veluwen de initiatiefnemer van dit podium. Hij kan als chefkok mensen verbinden met mooie en eerlijke producten die in de locale omgeving van Almelo te vinden zijn.

Op de site www.lamsvleesschapengrazerij.nl, vindt u ons assortiment.
Via www.lamsvleeslekkerdichtbij.nl kunt u bekijken, waar zich in Nederland schapenbedrijven bevinden, die boerderij of huisverkoop aanhouden.

De Schoonebeeker is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food.
Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. De beweging vind dat voedsel lekker,puur en eerlijk moet zijn. Hiermee word bedoeld dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Opname van de Schoonebeeker in de Ark van de Smaak is een mooie erkenning voor dit mooie en sprekende dier. (www.slowfood.nl)

Vlees met een eerlijk verhaal.
Bent u op zoek naar vlees dat geproduceerd is op de manieer die u belangrijk vindt? Meat Your Own helpt u op weg om de producent te selecteren die bij u past.
Via de site www.meatyourown.nl kunt u de weg vinden naar het juiste adres.
Ons adres is te vinden op deze site en geeft o.a. duidelijkheid over de bedrijfsvoering.Wol van Schoonebeeker heideschapen leent zich prima om te toe te passen bij het vilten van vachten, spinnen of toepassing in kunstobjecten.

Vooral in het eerste halfjaar hebben we ruime keuze in schapenvachten en of wol.

Eind april, begin mei worden de schapen geschoren. Heeft u interesse in een vacht dan kunt u contact met ons opnemen.
Vakopleiding schaapherder

Sinds een paar jaar is er de Nederlandse mbo-opleiding tot schaapherder bij Helicom MBO te Velp.
Het betreft een BBL-opleiding (deeltijd) op niveau 3+, duur van 2 jaar.
Deze tweejarige opleiding voor (jong) volwassenen is een antwoord op de vraag vanuit de sector naar nieuwe, goed opgeleide professionals. Leerlingen leren hoe ze een professionele moderne schaapherder kunnen worden, die met zijn of haar kudde de kost kan verdienen en tegelijkertijd bijdraagt aan natuurbeheer in Nederland.
E-mail kan naar info@helicom.nl

Het bedrijf Van de Schapenhoeve organiseert in 2018 een cursus schaapherder. De opleiding telt een aantal theoriedagen en praktijkdagen.
De lessen behandelen; aflammeren, huisvesting, voeding, verzorging, gezondheidszorg, natuurbegrazing, werken met honden en wet-en regelgeving.
Veel lessen worden gegeven door gastsprekers.
Meer informatie; www.schapenhoeve.nl.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu